Mesec maj je za marsikoga najlepši mesec v letu. Sonce nas toplo greje, narava se prebuja, z njo pa cveti tudi ljubezen.

Na našem oddelku je bil mesec maj še posebno čaroben. Kar trije pari očk so v tem pisanem mesecu v vznemirljivem pričakovanju nestrpno pogledovali na koledar in odštevali dneve, kdaj bo končno napočil tisti posebni, samo njihov dan. Rojstni dan.

Skrite želje so mladi borci zadržali zase. Za presenečenje. Vsem pa je bila skupna največja želja, da bi čim prej ozdraveli in bi na ta posebni dan lahko odšli domov in praznovali v objemu svoje družine.

Ker pa bolezen in zdravljenje ne gledata na koledar, so rojstni dan preživeli v bolnišnici. A praznujemo lahko povsod, tudi v bolnišnici. Samo dobra volja je potrebna.

Pinata Princeska

Pinata Princeska

Pinata ptič

Pinata ptič

S skupnimi močmi smo izdelali različne pinate in jih napolnili s sladkimi dobrotami. Sledilo je razbijanje pinat, razigrano smejanje, zasluženo sladkanje in pesem Vse najboljše.

Razbijanje pinate 1

Razbijanje pinate 1

Razbijanje pinate 2

Razbijanje pinate 2

Vse najboljše!

Vse najboljše!

Kaj pa pravzaprav je pinata, se morda sprašujete.

Pinata je votla papirnata figura. Narejena je iz papirnate kaše in pisano okrašena. Napolnjena je s sladkarijami in z igračkami. Pinato slavljenec z zavezanimi očmi in s pomočjo palice ali tolkača toliko časa tolče, da se raztrešči in vsebina pade ven. Tradicija praznovanja s pinatami izvira iz latinskoameriških držav.

Ana Dobovičnik