IMG_8664

Igra na travniku

Z nasmehom in dobro energijo so se učenci in učenke udeležili dobrodelne akcije na URI Soča.

Z nasmehom in dobro energijo so se učenci in učenke udeležili dobrodelne akcije na URI Soča.

Z ekipo prostovoljcev družbe Elektro energija so se lotili barvanja notranjosti betonske stene  v parku URI Soča. Barvanje na tako veliki površini je bilo za učenke in učence velik izziv, kljub temu da so imeli s sabo odrasle pomočnike. Da bi se barva in vsebina čim bolj zlili z okolico, smo se odločili, da bomo steno poslikali v pomladanski travnik.

Z ekipo prostovoljcev družbe Elektro energija so se lotili barvanja notranjosti betonske stene v parku URI Soča. Barvanje na tako veliki površini je bilo za učenke in učence velik izziv, kljub temu da so imeli s sabo odrasle pomočnike. Da bi se barva in vsebina čim bolj zlili z okolico, smo se odločili, da bomo steno poslikali v pomladanski travnik.

Osnovo za risanje oz. načrt travnika nam je pomagala narisati likovna pedagoginja Tina. Naloga otrok, staršev in prostovoljcev je bila, da pobarvajo figure na steni.Zdelo se je preprosto, vendar ni bilo tako. Mešanje barv in nanašanje barv na zid je bila kar zahtevna naloga. Vendar je veljal rek "V slogi je moč", zato nam je uspelo betonski zid oživiti v pravi pomladanski travnik.

Osnovo za risanje oz. načrt travnika nam je pomagala narisati likovna pedagoginja Tina. Naloga otrok, staršev in prostovoljcev je bila, da pobarvajo figure na steni.Zdelo se je preprosto, vendar ni bilo tako. Mešanje barv in nanašanje barv na zid je bila kar zahtevna naloga. Vendar je veljal rek “V slogi je moč”, zato nam je uspelo betonski zid oživiti v pravi pomladanski travnik.

Vsi veseli in zadovoljni smo kljub zelo mrzlemu vremenu občudovali izdelek. Z velikimi nasmehi in polni dobre energije smo odšli na čaj in pecivo na oddelek.

Za dobro opravljeno delo so nam delavci Elektro energije, skupaj z Rdečimi noski, podelili tudi medalje.

Za dobro opravljeno delo so nam delavci Elektro energije, skupaj z Rdečimi noski, podelili tudi medalje.

Ko v mesecu novembru zremo skozi okno učilnice,  lahko občudujemo travnik na zidu in se že veselimo pomladi.

Ko v mesecu novembru zremo skozi okno učilnice, lahko občudujemo travnik na zidu in se že veselimo pomladi.