Veliki traven (maj) in rožnik (junij) sta najbolj cvetoča meseca v naravi, ki nas bogato obdaja. Travnik se je v tem mesecu spremenil v pravo cvetočo preprogo. Lepota in vonj cvetlic marsikomu polepšata dan. Tudi z učenci smo se pogovarjali o tem. Nina nam je opisala navdušujoč sprehod ob robu travnika.

Na cvetočem traviku

Zjutraj sem se prebudila v čudovito sončno pomladno jutro. Prebudili so me sončni žarki, ki so posijali skozi okno moje sobe. Odločila sem se, da bom izkoristila tako lep pomladni dan, zato sem se s svojim psom Črtom odpravila na sprehod. Hodila sem po poti ob travniku. Vse je cvetelo in dišalo po pomladi. Usedla sem se na travo in občudovala prelepo okolico. Po cvetovih rož so letale čebele, čmrlji in druge živali. Mravlje so si gradile svoja mravljišča. Kobilice so skakale od rastline do rastline. Na vsake toliko časa so krti pokukali iz svojih krtin in se hitro skrili nazaj. Ob gozdu se je pasla srna. Ko je zaslišala psa Črta, ki je zalajal, je hitro stekla nazaj proti gozdu. Ko sem videla vso to lepoto, bi še kar ure in ure posedala na travniku in opazovala prelepo pomlad. Počasi sva se s Črtom odpravila proti domu. Tisti dan sem se počutila odlično od vseh lepih stvari, ki sem jih videla, in od svežega pomladanskega zraka, ki sem se ga nadihala.

Nina, 8. razred

K travniku pa smo pristopili tudi raziskovalno. S pomočjo opazovalnih nalog in lupe smo si posamezne cvetlice in živali natančno ogledali ter ugotovitve zapisali, živali pa vrnili v naravo.

Prav s posebnim veseljem pa so učenci vzeli v roke čopiče in naslikali cvetlice, ki so jih že kdaj videli na travniku.

Borgija, 3. razred

Maša, 1. razred

Amelie, 5. razred

Anja, 7. razred