VSE JE MOGOČE

Bilo je leto 2096, ko se je nekega dne na neznanem planetu, po imenu Soča, znašel nek čuden znanstvenik po imenu Jack. Planet Soča je bil tako čuden, da ga še on ni znal opisati. Vse je bilo zelo čudno: ljudje, živali, predmeti, stavbe ipd.

S planeta Zemlja je na planet Soča potoval tisoč let. Med potjo je desetkrat zamenjal galaksije. Na vsaki galaksiji je bilo nekaj drugačnega: na eni so bili roboti, na drugi piloti, na tretjem ljudje z maskami, na deveti poškodovanci, na deseti pa ljudje, ki so imeli do takrat mir. In na tej deseti se je tudi ustavil. Tam je med drugim srečal zlatokopa Chucka Norrisa, ki je znal uničiti jamo in iz nje dobiti žlahtne kovine v zelo kratkem času. To je Jack tako občudoval, da ga je povabil v borbo s sovražniki iz devete galaksije. Na slednji so bile ovire, na katerih si se hitro poškodoval. Ta galaksija se je nekaj časa bližala Soči, a na tem planetu so se odločili upreti napadu. Zgradili so železno vojsko in pošiljali komete na sovražno galaksijo. Nekdaj se je celo toliko približala, da so se na planetu Soča že vsi poškodovali. Vsi so bili že obupani, še posebej takrat, ko so sovražniki dobili orožje, ki so ga postavili na planet. To orožje je bilo nemogoče odstraniti, zato so se odločili zgraditi nekaj učinkovitega proti poškodbam planeta. Jacku je s Chuckom uspelo narediti načrt. Z neverjetno predanostjo, vztrajnostjo, močjo, voljo, s pomočjo drug drugemu so zavarovani šli na to galaksijo in uničenje preprečili s posebnimi vetrnimi tokovi.  Propad planeta so tako preprečili.

Kljub temu da so bili  prebivalci planeta Soča poškodovani, so hitro okrevali. Jack pa je od Chucka dobil tono zlata, ki ga je nato porabil za prenovo planeta. Vsi so živeli srečno, devete galaksije pa nikoli več ni bilo nazaj. Jack je od tedaj užival v zadovoljstvu in slavi.

Jaka, 13 let