Pouk pogosto popestrimo z didaktičnimi igrami. Naj vam v nadaljevanju predstavimo dve.

TIK…TAK BUUM je igra, s pomočjo katere bogatimo naše besedišče. Na kupček položimo premešane karte z zlogi. Prvi igralec odkrije zlog KO in aktivira bombico. Povedati mora besedo, ki se začne na KO (KONJ) ali konča na KO (GLOBOKO), ali pa pove besedo, ki ima KO v sredini (LAKOTA). Igro v manj zahtevnejši različici lahko igrajo že prvošolci, zahtevnejšo pa šolarji višjih razredov. Dodamo kocko, ki določi, na katerem mestu v besedi naj stoji zlog. Ko prvi igralec pove besedo, poda bombico naslednjemu igralcu, ta pa pove besedo, ki vsebuje zlog KO. In bombica med igralci kroži in tiktaka oziroma odšteva čas. Igralec, pri katerem se bombica sproži, mora vzeti kartico z zlogom. Kdor ima na koncu najmanj kartic, je najboljši ustvarjalec besed.

MOJA SLOVENIJA je igra, ki je primerna za šolarje od 5. razreda dalje, MOJA SLOVENIJA JUNIOR pa od 2. do 4. razreda. Vprašanja na karticah so z različnih področij: šport, literatura, geografija, kulinarika, zgodovina in orientacija na zemljevidu. Kdor prvi pridobi žetone z vseh petih področij, je zmagovalec. Pri različici igre za mlajše šolarje pa je zmagovalec tisti, ki prvi sestavi sestavljanko (lipicanca, kranjsko čebelo, soško postrv ali štorkljo).

 

Sestavljanke

so tudi

zabaven način

spoznavanja Slovenije in

sveta.

 

Didaktična igra ali sestavljanka? Željo izrazite v pismu Miklavžu, Božičku ali dedku Mrazu. V dolgih zimskih večerih si vzemite čas in se doma poigrajte. Učili se boste in obenem zabavali!