Ponovno v šolske klopi

Poletje se je poslovilo in z njim tudi počitnice. Šolarji so že nestrpno čakali na prvi šolski dan, na snidenje s sošolci in učitelji, na novo znanje ter nove dogodivščine. Toda vsi otroci septembra niso zakorakali v svoje šolske klopi. Nekateri so zaradi bolezni namesto v šolo odšli v bolnišnico.

V bolnišnici pa smo jih pričakali bolnišnični učitelji. Bolniške sobe smo spremenili v razrede, šolske klopi pa nadomestili z bolniškimi posteljami. In imamo pravo šolo! Šolarji so bili sprva polni dvomov, potem pa so navdušeni spoznali, da je drugače lahko tudi zelo zanimivo in da lahko spremembe prinesejo tudi veliko veselja.

Tako smo skupaj zapluli v jesen in novo šolsko leto. Da pa jih sošolci in učitelji iz domačih šol ne bodo pozabili, smo jim poslali prijazna pisma in osebne maskote. Te bodo do učenčevega ponovnega prihoda v šolo krasile prazne šolske klopi v razredu.

DRAGA UČITELJICA, SOŠOLKE IN SOŠOLCI

Spet se je začela šola. Upam, da ste se med počitnicami spočili in v šolo prišli dobre volje. Jaz sem v bolnišnici v Ljubljani. Tudi tukaj imamo šolo. Učiteljica pride k meni v sobo in imam pouk kar v postelji. Ponovil sem vse, kar smo se učili že lani. Ta šola mi je všeč, ampak bi bil raje z vami. Zelo vas pogrešam. Želim si spoznati novo učiteljico. Še nekaj časa ne bom mogel v našo šolo. Vesel bom, če me boste obiskali ali poklicali po telefonu. Komaj že čakam, da vas vidim.

Pridno se učite.

Lep pozdrav iz ljubljanske bolnišnice.

Domen
Domen Rožle Emilija