Ker so se nam z učenci na oddelku zdele zvezdice preveč dolgočasne, smo se odločili poskusiti s snežaki. Rekli smo si, da ni nič lepšega, kot pa izdelati snežake iz papirja. Ko so jih otroci izdelali, so jih radi odnesli domov. Sedaj krasijo njihove novoletne jelke.

Za izdelavo papirnatega snežaka smo potrebovali: papir (bele, črne, rjave barve), lepenka (oranžne, modre barve), lesena palčka, lepilo, škarje.

Navodilo za izdelavo

Iz belega papirja izrežemo 3 pravokotnike za trup in glavo snežaka. Zlepimo jih najprej v obroč, potem pa obroče zlepimo enega na drugega. Iz lepenke izrežemo še 2 pravokotnika za roki ter rokavice in šal. Rokavice zalepimo na roke, potem pa roke nalepimo na trup.

Iz črnega papirja izdelamo klobuk – izrežemo večji krog za spodnji del klobuka, manjši krog v obsegu obroča ter obroč. Na spodnjem in zgornjem robu obroča zarežemo na približno centimeter pol centimetrske zareze – papir med temi zarezami prepognemo proti sredini in zalepimo na spodnji oz. zgornji krog. Klobuk zalepimo na glavo.

Iz rjavega papirja izdelamo metlo. Odrežemo pravokotnik, ga po krajši stranici zarežemo na vsakih nekaj milimetrov skoraj do nasprotnega roba. Potem pravokotnik zvijemo okrog paličice in zalepimo. Metlo nalepimo na snežaka, med roke.

Dodamo še gumbe, oči, nos. In glej, snežak je nared in na ogled!

Snežak je na ogled

Snežak je na ogled

Andreja Gumilar