Tudi jesenski oktober je bil ustvarjalen. Veliko smo se učili, se tudi naučili in še ustvarjali. Petošolec Gašper je na temo posodobljena pravljica napisal po-pravljico Moderna kapica in jo predstavil v govornem nastopu.

Moderna kapica

Nekoč je živela deklica. Mama ji je za rojstni dan kupila moderno kapico. Deklici je bila tako zelo všeč, da jo je nosila povsod naokoli, zato so jo klicali Moderna kapica.

Nekega dne ji je mama rekla: »Moderna kapica, babici je dolgčas. Nesi ji PS4, da se ne bo dolgočasila. Ko greš v gozd, poslušaj le volka.« In tako je Moderna kapica šla v gozd s svojim mopedom, da bi prišla do babice. Na poti jo je ustavil volk z očali. Rekel je: »Kam pa kam, Moderna kapica?« Moderna kapica mu je odgovorila: »K babici, da ji nesem PS4, ker ji je dolgčas.« Volk jo je vprašal: »Kje pa je ta tvoja babica?« Moderna kapica je odgovorila: »Na koncu gozda živi, v hiški iz čipsa in želeja.« Volk ji je rekel: »No, babici že ne bo všeč PS4, raje pojdi v Španijo po kaj boljšega, meni pa daj PS4.« Moderna kapica ga je poslušala, mu dala PS4 in se z mopedom odpeljala v Španijo po kitaro. Volk se je odpravil do babice. Pozvonil je na njen čokoladni zvonec. Babica je vprašala: »Kdo pa je pred vrati?« Volk je odgovoril: »Moderna kapica, prinesla sem ti PS4, da ti ne bo dolgčas.« Babica je prišla odpret vrata na svojem mini skuterju. Ko jih je odprla, jo je volk požrl. Ko se je Moderna kapica vrnila iz Španije, je videla pri babici odprta vrata, zato je kar vstopila. Tam jo je pričakal preoblečeni volk. Dala mu je kitaro in ga vprašala: »Babica, zakaj imaš tako velik gobec?« Volk je odgovoril: »Zato, da te lažje požrem!« Volk je požrl Moderno kapico. Ampak ni bil tako lačen, da bi jo pojedel celo.

Ko je lovec to slišal, je takoj prihitel in ustrelil volka. Babica je vrgla PS4 v stranišče in se naučila igrati kitaro z zobmi, vsi ostali pa so za večerjo imeli volka.

Gašper, 5. razred

Ples netopirjev

Tretješolec Jan pa je izdelal celo družino netopirčkov; mamo, bratca in še očka. Nato pa so vsi veselo zaplesali okoli buče.

  

Jan, 3. razred