Učenci bolnišnične šole na URI Soča smo se s tretješolci OŠ Ledina zbrali na Prešernovem trgu v Ljubljani. Skupaj smo se podali na ogled središča mesta. Naši turistični vodniki so bili domačini, tretješolci OŠ Ledina.

Pri ogledu mesta so ledinski tretješolci pomagali učencem bolnišnične šole pri vožnji z vozički in pri hoji. Med otroki so se hitro pletle vezi in živahno so se pogovarjali.

Naši vodniki so nam najprej predstavili Tromostovje, potem nas je pot vodila do Robbovega vodnjaka in Mestne hiše, kjer smo ugotovili, da Mestna hiša nima klančine. Da smo kljub temu lahko vstopili, so nam pri stranskem vhodu postavili klančino. Tudi tukaj so zavzeto pomagali ledinski otroci. Tako smo si lahko ogledali preddverje hiše in razstavo v njej. Sprehodili smo se še po Mestnem trgu do Šuštarskega mostu, kjer smo skupaj zapeli pesem Čez Šuštarski most.

Naš končni cilj je bil Mesarski most, kjer smo si na most pripeli »ključavnico prijateljstva«. Pred slovesom smo si izmenjali naslove, da si bomo poslali turistično razglednico.

 

Razglednica

Razglednica

Pozdravi

Pozdravi