Za izdelavo ptička v gnezdu potrebujemo: papirnati krožnik v rumeni ali rjavi barvi, lepilo, papirnate trakove v rjavi in zlati barvi, krep papir v zeleni barvi, papir za zavijanje daril, dva cofka, štiri očesa, malo črnega papirja.

Krožnik smo prerezali na pol, ga po potrebi pobarvali in nato zlepili v žep. Na sprednjo stran smo zalepili papirnate trakove v rjavi in zlati barvi, da so bili videti kot vejice, iz katerih je ptičje gnezdo. Nato smo iz volne naredili dva cofka. Na vsak cofek smo nalepili dve očesi, iz papirja pa smo za kljunček izrezali majhen trikotnik. Nastala sta ptička, ki smo ju nalepili na zgornji zunanji del gnezda. Žepek smo nato napolnili z zmečkanim papirjem za zavijanje daril, na vrh pa smo dali še nekaj trakov iz krep papirja.

Izdelek je terjal od otrok kar nekaj ročnih spretnosti. Ob končanem delu so bili s svojim izdelkom vsi zadovoljni. Odnesli so ga domov, saj bodo z njim ob velikonočnem prazniku okrasili mizo.

Z učenci smo se pogovarjali o tem, da lahko ptička v gnezdu ob različnih priložnostih tudi podarimo, z njim pa izkažemo ljubezen ali pa poudarimo pomen družine.

 Andreja Gumilar