Marčevska doživetja

V mesecu marcu sta dva dneva posvečena ženskam. Osmi marec je praznik vseh žensk, petindvajseti marec pa materinski dan. Ob obeh praznikih smo oblikovali cvetlice iz papirja. Učenci so jih poklonili svojim mamam.

IMG_5061

 

 

 

 

 

 

Ta mesec smo dočakali tudi koledarsko pomlad. Letos se je pričela 20. marca. Precej pomladno smo bili razpoloženi že na gregorjevo, 12. marca, ko se po ljudskem izročilu ženijo ptički. Na predvečer gregorjevega so nekoč obrtniki po vodi spustili lučke, saj je bilo že dovolj svetlobe, da luči za svoje delo ob večerih niso več potrebovali, mi pa smo namesto lučk oblikovali cvetlične ptičje hišice iz papirja, dopisali lepe misli in se veselili prihajajoče pomladi.
IMG_5058
17. marca smo imeli 24. bolnišnične olimpijske igre. Z nami je bil športnik Matej Bečan. S seboj je prinesel padalo, ki je učence posebej navdušilo. Povedal je tudi veliko zanimivega o padalstvu. Učenci so tekmovali v treh disciplinah, v katerih je sodeloval tudi naš športni gost. Ob zaključku je šolarjem podelil priznanja in medalje.
IMG_5050
V marcu smo praznovali tudi velikonočne praznike, zato smo tudi barvali pirhe. Naš nekdanji učenec pa nas je razveselil z mojstrsko oblikovanim pirhom v tehniki origami.
IMG_5059