V mesecu oktobru, ko je potekal tudi teden otroka na temo Za razigrano in ustvarjalno otroštvo, smo se s šolarji na oddelku pogovarjali o kvalitetnem preživljanju prostega časa.

TIA ga preživlja takole:

Ples

Plešem hip hop. To je zvrst plesa, ki se je plesal na ulicah. Plešem v skupini in v paru. Ples me sprosti, v njem uživam.

Hišni ljubljenčki

Doma imam dva kužka, yorkija. Ime jima je Lia in Luc. Imata veliko energije in sta zelo igriva, zato potrebujeta veliko gibanja. Zelo rada se lovita in tečeta v krogih. Pogosto ju peljem na sprehode. Pri tem mi pomaga tudi oči.

Zapestnice iz gumic

Ko sem pri prijateljicah videla zapestnice iz gumic, so mi bile zelo všeč. Zato sem si kupila vse potrebno za njihovo izdelovanje. Na internetu  sem poiskala navodila, in ker sem vztrajna, sem takoj naredila veliko zelo lepih zapestnic.

Zapestnice lahko izdelujemo vsepovsod, saj za to potrebujemo le prste, lahko pa si pomagamo tudi s kvačko, z vilicami, s stojalom … Polepšamo jih lahko z obeskom.

Tia, 7. razred

MATEJ pa tako:

Druženje z prijatelji

Imam tri prijatelje in štiri prijateljice. Zelo se razumemo in v prostem času skupaj kaj izdelujemo ali odidemo v naravo in se skrivamo in pogovarjamo. Zelo radi se kličemo po telefonu ali po Skypu. Kadar se vidimo po Skypu,  se zelo dolgo pogovarjamo, včasih tudi po tri ure, zraven pa si tudi pomagamo pri učenju.

Hišni ljubljenčki                                                            

Doma imamo dva hrčka. Eden  je moj, drugi pa bratov. Živita v kletki v moji sobi. Hranim ju z zelenjavo in hrčjo hrano. Najprimernejša voda mora biti prestana vsaj tri dni. Zvečer svojega hrčka vzamem iz kletke in ga božam.

Imam tudi psa, ki je star 9 mesecev, in bo vedno manjši. Zvečer ga z bratom peljeva na sprehod. Je zelo igriv.

Gasilci

Hodim tudi v prostovoljno gasilsko društvo, kjer se pripravljamo na gasilska tekmovanja. Najprej se dobimo s prijatelji, potem pa gremo lepo počasi v gasilski dom, kjer začnemo z vajami. Pred tekmovanjem imamo vedno kar nekaj vaj. Tekmujemo iz orientacije, mokre vaje s hidrantom in kviza. Pri tekmovanju smo zelo uspešni, saj si delo in učenje za kviz in prvo pomoč razdelimo. Vsak se uči tisto, kar mu najbolj leži.

Računalnik

Zelo rad sem tudi na računalniku, predvsem na internetu, kjer raziskujem in gledam, kaj se je zgodilo. Naložim si tudi razne filme in vaje, teste za šolo in jih rešim. Na računalniku imam tudi FB, kjer se menim s prijatelji, uporabljam pa tudi Skype.

Matej, 9. razred