V mesecu juniju – ko dočakamo najdaljši dan v letu in v naravi vse cveti, večere pa nam polepša letenje svetlečih kresničk – smo izvedli tehniški dan z naslovom Dajmo domišljiji prosto pot.

Z učenci smo si najprej ogledali material, ki ga lahko naberemo v naravi v različnih življenjskih okoljih: kamenčki različnih oblik, barv in velikosti, raznovrstne školjke in hišice morskih in kopenskih polžev ter manjše in večje suhe veje različnih debelin. S tem materialom smo gradili in sestavljali različne fantazijske in realistične oblike, vendar pri tem nismo uporabljali lepil ali kakršnihkoli drugih pripomočkov. Učenci so ob ustvarjanju neizmerno uživali. Umetnine smo tudi fotografirali in jih tako hranili za spomin.

Tudi med počitnicami bodo lahko učenci ustvarjali v naravi na podoben način in svoje stvaritve fotografirali. Njihove umetnine se bodo sčasoma sicer porušile zaradi vetra in dežja, kar pa ne pomeni konec ustvarjanja, ampak novo priložnost za ustvarjanje vsega tistega, kar se skriva v njihovi domišljiji.