V začetku meseca marca smo se spominjali Zimskih olimpijskih iger 2014. Dobitniki osmih olimpijskih kolajn so bili: Tina Maze, Peter Prevc, Žan Košir, Vesna Fabjan in Teja Gregorin. Z likovnimi deli smo prikazali srečo na obrazih naših športnikov ob podelitvi medalj.

Le dober mesec po zaključku ZOI smo se 26. marca 2014 pomerili na 22. Bolnišničnih olimpijskih igrah. Na začetku nas je pozdravil predstojnik oddelka prof. dr. Tadej Avčin. Pomerili smo se v tradicionalni igri tobogan bowling, metu na koš in pikadu. Gostili smo olimpijca Jureta Koširja in Roka Perka. Slednji nam je pokazal zmagovit ples in žongliranje.

V ribolovu, igri za odrasle, so se poleg športnikov pomerili še Biserka Marolt Meden, poslovna direktorica pediatrične klinike, Tanja Bečan, vodja Bolnišnične šole, Mateja Hren, glavna sestra oddelka ter starši hospitaliziranih šolarjev.

Maj, Miha in Zoja so bili letošnji prejemniki olimpijskih kolajn, vsi sodelujoči pa ponosni prejemniki priznanj, saj je že samo sodelovanje na olimpijskih igrah velika čast.

Oglejte si nekaj utrinkov na spodnjih fotografijah.