Ples in praznično druženje

 V bolnišnični šoli na URI Soča je bil četrtek, 19. 12. 2013, namenjen druženju, oblikovanju pričesk, plesu in obdarovanju.

Učencem so predpraznični čas popestrili tretješolci OŠ Ledina z učiteljico Natalijo Rožnik, frizer Sašo Mali, plesna šola Zebra in Jurij Souček.

Frizer Sašo Mali je ob prazničnem dogodku vsem učencem in otrokom na oddelku uredil pričeske. Med njegovim delom so si učenci OŠ Ledina pod vodstvom terapevtov ter tistih, ki so že imeli urejene pričeske, ogledali posamezne terapije ter sobe otrok na oddelku. Učenci OŠ Ledina in bolnišnične šole so se sproščeno pogovarjali in si izmenjali izkušnje.

Andor in Sašo

 

      Nino in Sašo
Ko so bile vse pričeske urejene, smo nadaljevali z glasbenim programom, ki so ga pripravili naši ledinski prijatelji in učenci bolnišnične šole. Pod vodstvom Saša Malija so nam otroci na »modni pisti« pokazali svoje nove pričeske. Kasneje nam je Jurij Souček prebral odlomek iz pravljice Pipi in Melhijad. Druženje smo nadaljevali ob plesu v družbi plesne šole Zebra. Skupaj s starši in terapevti smo se naučili dva skupinska plesa in angleški valček v klasičnem in »kombi« paru (tj. plesalec s soplesalcem na vozičku).

Skupinski ples

 

Nino, Klemen in učenci OŠ Ledina

Po plesu je sledila zahvala in novoletno voščilo. Učenci OŠ Ledina in bolnišnične šole so se obdarili s presenečenji, ki so jih pripravili sami. Otroci  na oddelku pa so prejeli tudi darila, ki jih je priskrbelo društvo Pogumno srce.

Posladkali smo se s piškoti, ki so jih učenci bolnišnične šole spekli sami. Sladice so bile nadvse okusne.

Vzdušje je bilo izjemno prijetno in sproščeno. Dan, ki smo ga preživeli skupaj, se nam bo dodobra vtisnil v spomin. Nepozabna izkušnja nas je pospremila tudi v praznične dni, v novo leto pa vstopamo polni poguma in dobre volje.