Sonce v Srcu je društvo, ki v Sloveniji deluje od leta 2005.

Društvo se osredotoča predvsem na izobrazbo, socialno skrbstvo in socialni razvoj. Ključna področja njihovega delovanja so: zgodnje izobraževanje, izobraževanje mladih, svetovanje in obvladovanje stresa. Njihova dejavnost vključuje tudi sponzoriranje in distribucijske programe za pomoč potrebnim.

Francoski prostovoljci, ki delujejo v tem društvu, nas na oddelku obiščejo enkrat mesečno. Tako so nas obiskali tudi ta november.

V igralnici našega oddelka se je ob njihovem prihodu zbralo veliko predšolskih in šolskih otrok in njihovih staršev. Prostovoljci so nas v sproščenem vzdušju popeljali v motivacijsko-socialne igre (iskanje vozla na vrvi,  oponašanje živali po izbranih kartah, prenos elektrike… ). Učenci so zelo lepo in radi sodelovali. S prostovoljci smo se pogovarjali v angleškem, malo pa tudi v slovenskem jeziku.Nato smo ob spremljavi kitare zapeli pesmice v angleškem jeziku.

Nazadnje so prostovoljci obdarili vse otroke na oddelku. Vsak izmed otrok si je izbral svojo obliko balona (motor, tiger, roža, miška …) in prostovoljec v pisanih oblačilih mu ga je napihnil. Prostovoljci so pod našim vodstvom odšli tudi po bolniških sobah in balone razdelili otokom, ki zaradi zdravstvenih težav niso mogli v igralnico. Otrokom so bili baloni zelo všeč in so si jih z veseljem odnesli domov.

Skupaj smo preživeli lep dopoldan.