Pomembni slovenski športniki in športnice 2

S Petro Majdič na oddelku A3 že več let preživljamo prijetne urice. Petra je najuspešnejša slovenska smučarska tekačica vseh časov. Najboljše rezultate je dosegala na tekmah v klasični tehniki. V svetovnem pokalu je osvojila 24 zmag, od tega kar 20 v šprintu, kar jo uvršča na drugo mesto najboljših šprinterk v zgodovini svetovnega pokala. Bila je prva slovenska tekačica, ki je dosegla zmago.
Nekaj utrinkov iz njenega zadnjega obiska.

Na oddelku se zdravijo tudi otroci, ki so doma v bližini Primoža Kozmusa. Primož je mladost preživel v Presladolu, v vasi, nekaj kilometrov oddaljeni od Brestanice, kjer je obiskoval tudi osnovno šolo. Njegovo življenje je že od mladosti povezano z gibanjem in športom. Leta 2008 je na olimpijskih igrah v Pekingu dobil zlato medaljo, na lanskih olimpijskih igrah v Londonu pa je dosegel 2. mesto. Slovenija ima tako dve olimpijski medalji v atletiki in obe je »primetal« Primož.

Otroci so pripovedovali o doživetju, ko so lani pričakali Primoža po vrnitvi z olimpijskih iger. Nastal je tudi plakat.

Med nogometnimi navijači je zelo priljubljen Samir Handanovič. Je prvi vratar in kapetan slovenske reprezentance ter član milanskega Interja. Handanovič velja za enega najboljših vratarjev pri branjenju enajstmetrovk, saj ima rekord v številu ubranjenih enajstmetrovk v eni sezoni v Serie A. Do absolutnega rekorda mu manjka še pet ubranjenih enajstmetrovk.