Pomembni slovenski športniki in športnice 1

Na temo »Pomembni slovenski športniki« so razmišljali in ustvarjali tako starejši šolarji kot tudi najmlajši in njihovi starši. Otroci so si sami izbrali športnike, ki so jim najbolj všeč. Izbrali so Tino Maze, Petro Majdič, Primoža Kozmusa, Anžeta Kopitarja in Samirja Handanovića. Starejši so pripravili plakate (ob pomoči staršev), mlajši pa so naše športnike narisali.
Skupaj smo se spominjali obiskov športnikov na oddelku in njihovih nastopov po televiziji, delili občudovanje nad njihovimi dosežki ter se pogovarjali o pomembnosti le-teh za našo državo.
Največ otrok je ob temi »Pomembni slovenski športniki« najprej pomislilo na Tino Maze, saj je v zadnji sezoni dobila kar tri kristalne globuse (veliki, veleslalomski in superveleslalomski; dobila bi tudi superkombinacijskega, vendar so ta mali globus ukinili).

Tina nas je ob koncu lanske sezone obiskala tudi na oddelku. Povedala nam je, da je v osnovni šoli poleg smučanja igrala tudi klavir. Med pripravami na sezono 2012/13 je posnela svojo prvo pesem z naslovom “My Way is My Decision” (Moja pot je moja odločitev). Ko ne tekmuje ali trenira v tujini, živi v Črni na Koroškem. Trenutno je v razmerju s svojim italijanskim trenerjem Andreo Massijem, ki nas je tudi obiskal.
Ob fotografijah smo se spomnili teh trenutkov.