Ustvarjanje z Mici

V okviru projekta Comenius nas je ponovno obiskala štorklja Mistich (po domače Mici), ki neutrudno potuje po Evropi in s seboj prenaša ogromen kovček.

Radovednost nam ni dala miru, zato smo skupaj z Mici pokukali v notranjost kovčka. V njem so se skrivale didaktične igre in brošure, s pomočjo katerih smo se seznanili z Micinimi potovanji, z različnimi prometnimi sredstvi, s pravili v prometu in s kulturno-geografskimi značilnostmi sodelujočih držav.

Ker pa je Mici prava dama, se je v kovčku skrivala tudi cela zbirka izbranih oblačil in modnih dodatkov za našo pernato prijateljico. Joj, koliko dela smo imeli s preoblačenjem! Najlepše in najzanimivejše pa je bilo brskati med malimi, prisrčnimi darilci in pozdravi, ki so nam jih poslali bolni prijatelji iz partnerskih držav. Lepo je vedeti, da imaš tam nekje daleč prijatelje, ki te ne poznajo, pa vendarle mislijo nate in te spremljajo na tvojem potovanju do ozdravljenja.

Prav zato smo na Pediatrični kliniki za naše partnerske prijatelje izdelali družabno igro Slovenija. Tako bodo belgiijski, poljski, francoski in španski učenci s pomočjo kartic in zemljevida spoznavali Slovenijo. In upamo lahko, da bomo katerega izmed njih prepričali, da bo obiskal našo malo čudovito deželo. Z veseljem ga bomo popeljali naokoli!

V okviru projekta Comenius in v prijetni družbi naše maskote Mici pa so nastale tudi risbe za Micino zgodbo ter igrica razvrščanja na temo prometa.

Mici, hvala za obisk, predvsem pa za dobro voljo in nasmehe, ki si nam jih s svojo prisotnostjo privabila na obraz. V tvoji družbi so bili dnevi v bolnišnici bolj pisani in polni popotnih dogodivščin. Pa srečno na tvoji poti!