Ogled razstave Leonarda da Vincia

Bil je torek in bil sem v Soči. Matej, Lucija, Vid, jaz, učiteljici Tanja in Tjaša smo si ogledali razstavo Leonarda da Vincija.

Pred začetkom ogleda razstave

Po koncu vseh terapij smo se odpravili na pot. Odpravili smo se peš. Po nekaj minutah hoje smo prišli do Gospodarskega razstavišča, kjer je bila razstava. Peljali smo se kar s tovornim dvigalom, saj so bili trije od udeleženih na vozičku.

Najprej je učiteljica Tanja plačala karte in potem smo si šli ogledat razstavljene predmete, slike, rokopise in videoposnetke. Prinesli smo fotoaparat, da bi fotografirali, a to žal ni bilo dovoljeno.

Na velikih panojih je pisalo v različnih jezikih nekaj o njegovem delu. Potem smo videli tudi nekaj njegovih izdelkov. Teh se ni smelo dotikati, zato smo si jih lahko ogledali le od daleč.

Ogled tanka

Sprehajali smo se še nekaj časa ter nato prišli do izumov, ki smo se jih lahko dotikali in preizkušali njihovo uporabnost. Zelo zanimiva je bila ogledalna omara. Med ogledovanjem razstave smo naleteli tudi na nekaj filmčkov o zlatem rezu in podobnih rečeh.

Kmalu smo prišli do konca in mislim, da je razstava ostala vsem v lepem spominu.

Luka Bošnjak, 6. razred

Vid Arko, 1.razred