DOMIŠLJIJSKA POPOTOVANJA

V mesecu decembru smo odpotovali v svet domišljije … Ob risbah različnih ilustratorjev smo si izmišljali zgode in prigode ter jih tudi zapisali.

Vsem vam, ki se boste odpravili z nami na potovanje, želimo veliko lepih trenutkov v objemu domišljije. Nikar ne dopustite, da vam jo kdo vzame!

Srečno!

 

RAZMETANA SOBICA

Živela je punčka, ki je vsak dan dobila, kar si je zaželela. Hrčka, krtačo, obleko, torbico, šal, čevlje, hlače.

A deklici se ni ljubilo pospravljati sobe in zato je vse stvari, ki jih je dobila, pometala po tleh. Ko je mama to opazila, ji je naročila, da mora pospraviti sobo. Punčka je vse na hitro zmetala v omaro in to je zanjo pomenilo, da je pospravljeno. Naslednji dan je dobila še pujska, vendar ga ni imela več kam dati. Ko je odprla omaro, je vse, kar je bilo v njej, padlo ven. Mama je bila zelo jezna in zato ji je znova naročila, naj pospravi sobo.

Od takrat naprej punčka vsako stvar, ki jo dobi, še isti dan pospravi.

Tia

DELOVNI PALČKI

Nekoč so živeli palčki. Dan in noč so izdelovali letečo barko.

Tistega dne, ko so jo dokončali, so tudi poleteli z njo. Ko so leteli, so pod seboj videli grad, njive, polja, travnike in rudnike. Kmalu so prišli na Kitajsko, kjer so ljudje ravno imeli zabavo. Zabavo so palčki seveda opazili in so se zato odpravili tja.

Na zabavi so se imeli zelo lepo.

Tadej

 VELIKA BUČA

Nekoč je rasla velika buča.

Žirafa je naročila medvedu, naj jo izpuli, a je ni mogel. Nato mu je prišla žirafa pomagat, vendar je še vedno nista zmogla izpuliti. Potem pa sta prišla še bik in krava. Vlekli so in vlekli, a jim ni uspelo. Od nekod je pritekla še želva, vendar so ji vsi govorili, da je premajhna in da jim ne more pomagati. Želva se ni pustila odgnati, in ko so povlekli, so bučo končno izpulili.

Potem je žirafa skuhala odlično bučno juho.

Tia

 LETEČA VOZILA

Nekoč je obstajal svet, v katerem so vsa vozila letala po zraku. Temu svetu sta vladala mišji kralj in mišja kraljica. Kralj je imel še prav posebno vozilo – vanj se ni bilo mogoče zaleteti, saj je bilo nevidno. Včasih pa se je to vozilo tudi pokvarilo. Popraviti ga je znal le mišji avtomehanik.

Tadej

Ilustracije so bile objavljene v reviji CICIBAN.