Ta mesec smo z učenci na oddelku ustvarjali morsko dno z ribicami.

Ugotavljali smo, da imamo vsi radi morje. Ampak ne tisto, ki je polno turistov. Tisto na kakšnem oddaljenem otoku, kjer je morje tako čisto, da vidimo ribice, ki plavajo okoli nas, in morske zvezde, ki se leno sončijo na dnu. Lahko se potopimo pod gladino in uživamo popolno tišino ter občudujemo pestrost barv na morskem dnu.

Po takem uvodnem razmišljanju smo začeli ustvarjati. Najprej smo z vodenimi barvicami pobarvali risalni list. Potem smo s tehniko origami naredili manjše in večje ribice. Pobarvali smo jih s flumastri. Vse so bile živih, svetlih barv, pisane. Ko se je risalni list posušil, smo nanj nalepili ribice. Iz barvnega papirja smo dodali še morsko travo, ježke, meduze, zvezde … Izdelek smo dali v svetel barvni okvir, da je bil še lepši, izrazitejši.

Učenci so pri delu pokazali veliko ustvarjalnosti in domišljije. Izdelek so izdelali samostojno. Trije učenci so jih odnesli domov. Tako je za razstavo na hodniku ostal le en izdelek. Razstavo bomo lahko zaključili, ko bo na oddelku ostalo več izdelkov.

Andreja Gumilar