V mesecu marcu se prične pomlad. To je navdihujoč letni čas s tisočerimi obrazi. Toliko lepote v tako kratkem času! Težko bi sledili vsemu dogajanju in vsem spremembam v naravi.

Predstavljamo le nekatere.

Med prvimi znanilci pomladi, ki obletava zvončke, trobentice in spomladanski žafran, je metuljček Citronček. Zgleda, kot da bi s svojimi rumenimi krilci pomahal zadnjemu snegu. V naravoslovnih knjigah smo odkrili, kaj omogoči temu nežnemu bitju, da prenese nizke nočne temperature, ki so značilne za marec.

Z gubanjem papirja smo metulje tudi oblikovali. Učenci so jim z raznobarvnim papirjem okrasili krilca in jih »pripeli« na okno, da se bomo lahko naužili njihove lepote.

Pomlad pa je nastopila tudi pred Pediatrično kliniko, kjer so zacvetele narcise, ki smo jih tudi fotografirali. Skozi okno učilnice pa vsak dan opazujemo, kako iz dneva v dan lepo žari forsitija.

Kot pa se za ta letni čas spodobi, smo že pričeli s sajenjem in sejanjem. Imeli smo naravoslovni dan z naslovom Sejemo semena. Posadili smo fižol in posejali različna semena. Sedaj pa spremljamo njihovo kalitev in rast.

V desetih dneh je naš fižol že takole zrasel:

Zgodil pa se je še en zelo redek astronomski pojav – delni sončni mrk.

20. marca smo radovedno in navdušeno ter z zaščitnimi očali opazovali delni sončni mrk. Na oddelku ježev in slonov smo poiskali mesto, kjer ga je bilo možno opazovati. Učenci z oddelka metuljev pa so odšli na ogled za Pediatrično kliniko, saj z oddelka v dopoldanskem času ni mogoče videti sonca.