Praznični december nas je s svojo čarobnostjo spodbudil k ustvarjanju. V učilnici so vsak dan potekale likovne delavnice, h katerim so učenci radi prihajali. Najprej smo okrasili oddelek. Spremenili smo ga v deželo pingvinov.

 

Oblikovali smo darilca – pingvinčke.

 

 

Na začetku decembra smo izdelovali tudi adventne venčke. Iz kartona smo naredili kroge, jih oblepili z mehkim papirjem ter ovili z zelenimi trakovi. Iz odpadnega  papirja smo izrezali zvezde različnih velikosti in z njimi okrasili venčke.

 

V času pred sv. Miklavžem smo se pogovarjali o tem, kako poteka miklavževanje v Sloveniji in drugih državah. Fantje so pripovedovali, kako je bilo, kadar so bili oblečeni v parklje, dekleta pa o tem, kako so se ta večer skrivala pred njimi. Vsekakor je to vznemirljiv običaj, ki ga otroci niso želeli zamuditi. Nekateri učenci so pripravili tudi darila, s katerimi so želeli razveselili svoje najdražje.

 

Praznično vzdušje v sobah  smo ustvarili z malimi namiznimi smrečicami, ki smo jih izdelali iz trdega papirja. Učenci so jih domiselno polepili z okraski, ki so jih oblikovali iz ostankov papirja. Smrečice so nato postavili na svoje omarice, nekaj pa so jih tudi poklonili.

 

Navdušenje nad likovnimi delavnicami  se je z dneva v dan stopnjevalo, saj smo bili vsak dan bliže božično-novoletnim praznikom. Oblikovali smo še okraske za novoletno jelko ter voščilnice z lepimi željami.

 

Praznično je bilo tudi med ustvarjanjem. Prav za vsakim izdelkom se skriva želja, da bi nekomu polepšali dan ter v njegovo življenje prinesli prijaznost in toplino.