V sredo, 23. oktobra, smo na oddelku C5 izvedli prvi kulturni dan v šolskem letu. V časopisno hišo smo povabili mlade novinarje; in sicer naše učence in dijake, ki so z veseljem ustvarjali najrazličnejše prispevke za bolnišnični šolski časopis.

Male sive celice so se v manjših skupinah skrajno resno lotile dela, zato bodo lahko bralci Utrinkov tudi letos uživali v bogati ponudbi najrazličnejših tem. Popotniki se bodo sprehodili po zanimivih slovenskih krajih, sanjači se bodo lahko potopili v svojevrsten svet domišljije, ljubitelji vezane besede bodo bogatili svojega duha s poezijo v slovenskem in angleškem jeziku … In to še ni vse. Mladi novinarji so pripravili še horoskope, smešnice in križanke. Ni kaj, bera je bogata, kajne!

Učenci in dijaki so se pri svojem delu posvetovali z učitelji, prav tako pa so si med seboj izmenjali veliko idej za ustvarjanje. Svoje prispevke so sproti slovnično in slogovno popravili oziroma izboljšali ter jih zapisali še na računalnik. Sodobna tehnologija je bila priročna tudi za iskanje najrazličnejših informacij, ki so se jih učenci in dijaki zvesto posluževali; še posebej pri predstavljanju svojega rojstnega kraja. Zaupali so nam, da so tega tudi mnogo bolje spoznali, zato bodo odslej na ogled lahko popeljali tudi kakšnega turista. Mnogi so se strinjali, da je vir ustvarjalne energije navdih. Če tega ni, je s pisanjem težko začeti. Na srečo so bili naši učenci in dijaki polni domislic, ki so jih pridno prenašali na papir. Dekleta so po opravljenem delu ponosno predstavljala svoje pesmi, vsak posameznik pa si je lahko ogledal svoj horoskopski znak; za te je namreč poskrbel najmlajši udeleženec, ki je horoskop še likovno opremil.

V sklepnem delu kulturnega dne smo sedli za okroglo mizo ter se pogovorili o tem, kako je ta dan potekal. Štiri ure so namreč minile kot bi mignil. Učenci in dijaki so bili s svojim delom zadovoljni. Povedali so nam, da zelo radi ustvarjajo in da so to počeli že na svojih matičnih šolah. Kulturni dan smo zaključili z bučnim aplavzom in si za popotnico podarili nasmeh.