Skrivnostna muca Taja

Nekega čisto navadnega, prav nič prijazno sončnega in prav nič toplega dne sem prosila deklico Melanijo, naj nariše muco. Potem sem jo pokazala drugim otrokom in rekla, da je to risba odraslim nevidne muce Taje in in jih prosila, naj kaj napišejo o njej.

 

 

 

Muca Taja je zelo majhna in zelo prijazna muca. Je bela, ima roza gobček in na repu rožnato pentljo. Vsako noč obišče vse otroke v bolnici. Zjutraj pa postane del zdravnikov in jim daje nasvete, kako naj nas pozdravijo. Če ne bi bilo muce Taje, se mogoče ne bi pozdravili.

 

                                                                                                          Katarina, 11 let        

 

Muca Taja se stisne k otroku, da jo lahko poboža.

                                               ¸                                 

                                                                                  Tai, 8 let

 

Muca Taja je zelo prijazna muca, a vidijo jo samo otroci. Ob otrocih je vedno, ko so v stiski in nimajo nikogar pri sebi. Kadar so žalostni in sami, se tiho priplazi v sobo in jim dela družbo.

                                                                                                                      Maruša, 10 let

 

 

Že leta in leta v bolnišnici biva muca Taja. Taji ni nikoli dolgčas, saj ima vedno družbo. V bolnišnici je polno otrok, ki se ne počutijo dobro. Muca Taja pride k njim in poskrbi zanje. Bere jim zgodbe. Otroci Tajo preprosto vzljubijo, saj jih celo ob jemanju krvi spravi v dobro voljo.

Hana, 16 let

 

 

Votroški bolnišnici živi muca Taja. Ampak to ni navadna muca. To je  čarovniška muca, saj jo vidijo samo otroci. V bolnišnici je njeno delo to, da otrokom, če so slučajno žalostni ali se jokajo, s tačko obriše solze.

                                                                                                                      Špela, 9 let

 

Ko sem prebrala, kaj so otroci napisali o muci Taji, je dan postal dan sončnejši in toplejši. In skoraj sem začela verjeti, da se Taja prav zares sprehaja po naši bolnici. Le da je ne vidim, ker nisem otrok.

 

Učiteljica Mojca, zelo, zelo veliko let