Normal
0

21

false
false
false

SL
X-NONE
X-NONE

Tisti, ki ste že kdaj obiskali spletno stran OŠ Ledina, veste, da je njen simbol rumeni metulj. V tem šolskem letu smo se odločili, da se bo spreletaval med učenci I. triade v matični šoli OŠ Ledina in učenci  Bolnišnične šole. Nastal je projekt Ledinski metulj.Njegov cilj je bil, da bi otroci razmišljali o vrednosti zdravja, družine in medsebojne pomoči.

 Z delom so pričeli učenci na matični šoli, ki so pridno izrezovali metulje in cvetlice, bolni vrstniki so metulje obarvali, med delom pa so si izmenjavali sporočila. Bolni učenci so zapisali, kakšne so njihove največje želje, zdravi so jim vračali pozdrave, spodbudne besede in dobre misli.

Projekt je potekal od septembra do pomladi, ko je v maju v avli Pediatrične klinike vzcvetel travnik belih in modrih rožic, nad katerimi so lebdeli pisani metulji. Mnogi so se ustavljali ob njem in prebirali misli naših šolarjev. Šolarji so največkrat zapisali: Samo da bi bil zdrav in bi se vrnil domov!

 Zdravja in veliko lepih počitniških doživetij  želimo vsem šolarjem učiteljice ter učitelji Bolnišnične šole in OŠ Ledina.