ARNE HODALIČ

je oseba širokega srca, ki svoj notranji mir najde na številnih potovanjih v različne kulturne in geografske sredine. Že vse življenje skozi fotografski objektiv odkriva lepote narave pa tudi grozote človeštva.

 

Arne Hodalič

Arne Hodalič

Arne Hodalič je svetovno znan in priznan slovenski fotograf, rojen 10. 7. 1955 v Ljubljani. Po končani poljanski gimnaziji je nadaljeval študij na Biotehnični fakulteti v Ljubljani in ga leta 1980 uspešno zaključil kot profesor biologije.

A. Hodalič: Ljubljana - rojstno mesto

A. Hodalič: Ljubljana - rojstno mesto

Že v času študija se je začel ukvarjati z razstavljanjem fotografij. Leta 1987 je postal poklicni fotograf in od tedaj se dejavno ukvarja s fotografijo doma in v svetu.Od leta 1990 naprej je živel v Lausanni v Švici in deloval v Parizu kot novinar, član različnih agencij (Gamma Press, GLMR, Explorer, Saola Press idr.) ter kot gostujoči predavatelj za fotoreporterstvo na Parsons School of Design v Parizu. V tem času se je specializiral še za podvodno fotografijo in videosnemanje. Je eden od avtorjev multimedijske agencije “Corbis, ustanovljene na pobudo Billa Gatesa (Microsoft).

V Slovenijo se je vrnil leta 1996, kjer nadaljuje svojo uspešnofotografsko pot.

Leta 2007 je bila v National Geographicu objavljena njegova reportaža o reki Ljubljanici. To je bila tudi prva objava Slovenca v tej reviji po osamosvojitvi Slovenije, na kar je Arne zelo ponosen.

A. Hodalič: Ljubljanica

A. Hodalič: Ljubljanica

A. Hodalič: Ljubljanica

A. Hodalič: Ljubljanica

Potovanja po neštetih rekah tega sveta, iskanje potopljenih zakladov, raziskovanja podzemlja, neprehodnih hribov in vlažnih džungel vseh kontinentov, stik z izgubljenimi civilizacijami, tujimi in domačimi kulturami ali pa z na pol izumrlimi vrstami redkih živali … vse to ima zanj globlji smisel in sporočilo, ki ga dokumentira za svet okoli sebe.

A. Hodalič: Sečoveljske soline

A. Hodalič: Sečoveljske soline

A. Hodalič: Cerkniško polje

A. Hodalič: Cerkniško polje

A. Hodalič: Bled

A. Hodalič: Bled