PRAŽEN KROMPIR S KRVAVICO IN KISLIM ZELJEM

 

Sestavine:

  • 1 kg krompirja
  • ocvirki
  • 4 krvavice
  • ¾ kg kislega zelja
  • sol
  • poper v zrnju
Priprava:

  1. V pečici spečemo krvavice.
  2. Pristavimo krompir. Kuhanega olupimo in zrežemo na ploščice. V kozici stopimo ocvirke, dodamo narezan krompir, solimo in nekaj minut pražimo.
  3. Kislo zelje skuhamo in zabelimo.
  4. Postrežemo :  na plitvi krožnik damo krvavico, pražen krompir in kislo zelje.

KRHKI FLANCATI

Sestavine:

  • 30 dag moke
  • 4 rumenjaki
  • ščepec soli
  • 4 žlice belega  vina
  • sladkor v prahu za posipanje
  • olje za cvrtje
Priprava:

  1. Ločimo rumenjake od beljakov. V posodo stresemo moko, dodamo rumenjake, sol in vino. Hitro zamesimo. Testo pustimo počivati ½ ure.
  2. Testo razvaljamo na debelino noža. S koleščkom razrežemo testo na pravokotnike, velikosti 12 x 7 cm. V vsak pravokotnik naredimo dve zarezi.
  3. V široko posodo nalijemo za tri do štiri prste olja. V dovolj vroče olje polagamo flancate in jih z obeh strani zlatorjavo ocvremo.
  4. Ocvrte flancate odcedimo na papirnati brisači, nato jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Postrežemo jih z izbranim sokom.