JEDILNIK 2.del
Jun 20, 2013 | Nekategorizirano
|
PRAŽEN KROMPIR S KRVAVICO IN KISLIM ZELJEM
Sestavine:
- 1 kg krompirja
- ocvirki
- 4 krvavice
- ¾ kg kislega zelja
- sol
- poper v zrnju
|
Priprava:
- V pečici spečemo krvavice.
- Pristavimo krompir. Kuhanega olupimo in zrežemo na ploščice. V kozici stopimo ocvirke, dodamo narezan krompir, solimo in nekaj minut pražimo.
- Kislo zelje skuhamo in zabelimo.
- Postrežemo : na plitvi krožnik damo krvavico, pražen krompir in kislo zelje.
|
|
|
|
|
KRHKI FLANCATI
Sestavine:
- 30 dag moke
- 4 rumenjaki
- ščepec soli
- 4 žlice belega vina
- sladkor v prahu za posipanje
- olje za cvrtje
|
Priprava:
- Ločimo rumenjake od beljakov. V posodo stresemo moko, dodamo rumenjake, sol in vino. Hitro zamesimo. Testo pustimo počivati ½ ure.
- Testo razvaljamo na debelino noža. S koleščkom razrežemo testo na pravokotnike, velikosti 12 x 7 cm. V vsak pravokotnik naredimo dve zarezi.
- V široko posodo nalijemo za tri do štiri prste olja. V dovolj vroče olje polagamo flancate in jih z obeh strani zlatorjavo ocvremo.
- Ocvrte flancate odcedimo na papirnati brisači, nato jih potresemo s sladkorjem v prahu.
Postrežemo jih z izbranim sokom. |
|
|
|