Posebni prijatelji

V četrtek, 11. aprila, smo na Soči združili prijetno s koristnim. V okviru delavnice, ki smo jo izvedli skupaj s kulturno-ekološkim društvom Smetumet, smo iz odpadnega papirja in zamaškov, ki smo jih že prej pridno zbirali, izdelovali didaktične igre Spomin ter se ob tem zabavali.

Maja in Alenka iz društva Smetumet sta na hodniku pred otroškim oddelkom najprej pripravili razstavo z naslovom POSEBNI PRIJATELJI, ki bo dalj časa ostala na ogled vsem na URI Soča.

Peter in Špela

Posebni prijatelji

Zatem pa sta se popolnoma posvetili otrokom na oddelku ter dijakom iz CIRIUS Kamnik, ki so ta dan prišli obiskat svojo sošolko. Učenci in dijaki so po navodilih iz odpadnega materiala izdelovali igro Spomin in škatlice iz papirja. Tako nismo dobili le zanimivih, unikatnih in uporabnih izdelkov, ampak smo obenem prispevali tudi k bolj čistemu okolju.

Izdelava igre Spomin iz zamaškov

 

V času našega druženja pa smo morali seveda preveriti tudi, kdo ima najboljši spomin. Tekmovanje je bilo zelo napeto in obenem zabavno. Še posebej je bila zadovoljna dijakinja Lucija, ki je ta čas izkoristila tudi za klepet in druženje s svojimi sošolci, ki jih že kar nekaj časa ni videla.

Popoldan je tako minil v prijetnem, sproščenem in ustvarjalnem vzdušju.

Veselo snidenje