21. BOI so se pričele s slavnostno prireditvijo v avli Pediatrične klinike. Nato so se igre nadaljevale po oddelkih.

Predstavljamo vam nekaj utrinkov z nekaterih oddelkov.

21. BOI na URI Soča

Igre na URI Soča smo izvedli v četrtek, 21. 2. 2013. Letos so potekale v manjšem obsegu, saj nanje nismo vabili veliko gostov, smo pa slovesno prižgali olimpijski ogenj, prebrali prisego in zapeli himno.

Sodelovalo je dvanajst otrok; pet je bilo takih, ki se na oddelku trenutno zdravijo, drugi pa so bili nekdanji učenci bolnišnične šole na URI Soča. Le-ti so se prišli preizkusit v bolnišničnih olimpijskih  igrah, saj bodo letos maja odšli na kulturno-športno izmenjavo v Bruselj. Učenci so tekmovali v vožnji s kolesi ali z vozički, v pikadu in tobogan bowlingu.

Da je na BOI vse potekalo tako, kot je treba, so poskrbeli naši gostje v komisiji: slalomist na divjih vodah Peter Kauzer, namestnik ambasadorja za fair play Stane Pinter in direktor URI Soča Robert Cugelj.

Sodelujoči otroci so v izbranih igrah zelo uživali in s ponosom sodelovali pri vseh dejavnostih tega dne. Ob koncu so se v športni igri pomerili tudi starši, zdravstveno osebje in naši gostje. Za dobro voljo pa je ves čas skrbel animator Sten Vilar.  

Olimpijska prisega
Hitro okrog ovir
  Tobogan bowling

   

21. BOI na Centru za otroško dializo in transplantacijo

Na dializnem oddelku sta bila naša gosta košarkaš Emir in trener Saša, ki sta se v igre dejavno vključila in nam pomagala pri izvedbi. BOI so potekale v prijetnem vzdušju. Šolarji, gostje in zdravstveno osebje se je preizkusilo v metu na koš, pikadu in tobogan bowlingu.

Med šolarji je bilo tudi tokrat opaziti zelo tekmovalni duh s pravo mero fair playa. Vsi so se pošteno trudili za čim boljši rezultat, čutiti je bilo pravo olimpijsko vzdušje, ob koncu iger pa tudi veselje in ponos.

  Pikado  


21. BOI na oddelku Službe za otroško psihiatrijo

Na Oddelku za otroško psihiatrijo je na BOI sodelovalo devetnajst učencev. Tekmovali so v treh igrah: kegljanju, hokeju in prvi pomoči. Obiskali so nas gostje iz košarkaškega kluba Olimpije in metalec kladiva Primož Kozmus. Gostje so dejavno sodelovali pri sojenju in vzpodbujanju športnikov, novinarska skupina učencev pa jim je med igrami postavljala zanimiva vprašanja. Igre so potekale v sproščenem in prijetnem vzdušju.

  Gostje