Kulturni dan je bil posvečen obeležitvi slovenskega kulturnega praznika, prešerno obarvan s Prešernovo podobo in njegovo poezijo. Učenke in učenci so recitirali Prešernove pesmi (posebej privlačni sta bili zanje Zdravljica in Povodni mož; slednjega so  spretno primerjali z Urško Andreja Rozmana – Roze), risali Prešernov portret, se pogovarjali o njegovem življenju in delu, sestavljali premetanke  in reševali kvize.

Na nekaterih oddelkih so se nam pri ustvarjanju pridružili tudi gostje in vsak na svoj način obarvali ta dan.

Na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu URI Soča so učenci bolnišnične šole že četrtič zapored, pod vodstvom akademskega slikarja Rudija Španzla, soustvarjali v okviru mednarodnega likovnega natečaja Vizija miru 2012/13, pridružili pa so se jim tudi učenci OŠ Ledina, ki so zaigrali na različne inštrumente in zapeli.

Na Kliničnem oddelku za otroško hematologijo in onkologijo so prijetno popoldne preživeli s pesnikom Andrejem Rozmanom – Rozo, ki jih je z doživetim recitiranjem svojih pesmi navdušil tudi za samostojno pesnjenje.

Učenci oddelka za otroško psihiatrijo pa so dan posvetili  šolskemu časopisu Utrinki. Pod vodstvom novinarke Vanje Pirc je že tradicionalno potekalo urejanje literarnih in likovnih prispevkov, nastalih na 1. kulturnem dnevu. Kljub sproščenemu in ustvarjalnemu vzdušju pa je končni pogled na plakat z glasovi ZA / PROTI pokazal, da so urednice pri prebiranju prispevkov svojo vlogo ocenjevalk tudi letos vzele zelo resno.

Na otroškem oddelku Dermatovenerološke klinike so učenci  v likovni delavnici ustvarili  skupinsko sliko.

 

 

Kulturno dogajanje je bilo na vseh oddelkih zelo pestro, ustvarjalno vzdušje pa se je preneselo tudi med osebje in obiskovalce, ki so dogajanju z veseljem prisluhnili ali se mu celo pridružili.