Učenci in dijaki imajo živali zelo radi, zato o njih z veseljem pripovedujejo. Najraje pa spregovorijo o hišnih ljubljenčkih.

Tim nam je takole predstavil svojega papagaja:
Mojem papagaju je ime Koki. Imam ga že štiri leta. Je zelene in rumene barve. Zna izgovoriti samo moje ime. Bil sem zelo vesel, ko sem ga dobil. Z mamico in očijem sem se zmenil, da mu en teden  jaz dajem hrano in vodo ter očistim kletko, drugi teden to postori mami, tretji pa oči.

Ko smo ga kupili in prinesli domov, smo ga dali ven iz kletke, da se  je privadil na nas tri in na nov dom. Spustili smo ga, da leti po hiši. Naučil sem ga, da hodi po naših rokah in ostane na ramenu. Nekega  dne, ko je spet letel po hiši, pa se je skril za omaro. Morali smo jo odmakniti, da smo ga lahko prijeli. Za kazen je moral biti v kletki tri dni. Ko smo ga spet spustili, si je našel prostor na roži na najvišji polici. Drugače pa papagaj ve, kdaj mora v kletko, in to vedno naredi sam. Še to: spi z odprtimi očmi.

Tim, 7. razred

Živali smo tudi slikali v različnih tehnikah.

Na vprašanje, kaj bi bili, če bi se za en dan lahko spremenili v žival, so učenci in dijaki takole odgovorili:

Mačka, ker veliko spi. Kaja, 1. letnik

Kačji pastir, ker zna v zraku lebdeti in ima čudovita prozorna krila. Nika, 4. letnik

Orel, ker je svoboden in super leti. Stefan, 9. razred

Veverica, ker je živahna in igriva. Kaja, 8. razred

Konj, ker je svoboden in čuteč. Kaja, 1. letnik

Delfin, ker je lep. Domenik, 9. razred

Ptica, ker lahko leti, kamor si želi. Ani, 9. razred

Želva, ker dolgo živi. Dino, 9. razred

 

Dijakinja tretjega letnika je v nemščini  pripravljala nalogo na temo čebele. Da pa bi bila njena predstavitev še zanimivejša, smo vsi skupaj v likovni delavnici zanjo oblikovali čebelicein pri tem nadvse uživali. Dijakinji pa želimo uspešno predstavitev naloge.