Slikar Rudi Španzel je risal z učenci v bolnišnični šoli na URI Soča

Na otroškem oddelku Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta RS Soča (URI Soča) smo v okviru mednarodnega tedna otroka v četrtek, 4. 10. 2012, priredili že 5. tradicionalno likovno ustvarjalno delavnico. Na njej je sodelovalo 12 učencev, ki so trenutno vključeni v učno delo v procesu rehabilitacije, ter tudi tisti, ki se še občasno vključujejo v rehabilitacijo.

Likovna delavnica je obenem tudi del projekta Plakat miru, ki se pod okriljem mednarodnega združenja Lions hkrati odvija v 60-ih državah.

Na ustvarjalni delavnici so učenci s slikarjem svetovnega slovesa Rudijem Španzlom, ki jih je obiskal že tretjič, izdelovali plakate miru.  Letos so učenci risali na temo »Predstavljaj si mir«.

Risbe, ustvarjene v likovni delavnici, sodelujejo v klubskem izboru Lions Cluba Ljubljana – Ilirija, najboljša med njimi pa se uvrsti na slovenski izbor vseh klubov Lions v Sloveniji.

Slikar Rudi Španzel, je ob zaključku likovne delavnice, s predstavnicama Lions kluba Ljubljana Iliria, Aljo Novak Viryent in Evo Golc, ter Sabino Andlovic in Tanjo Babnik iz bolnišnične šole, izbral risbo, ki bo šla na vseslovenski izbor v kategoriji od 11 do 13 let. Izbrana je bila risba  Kristjana Žagarja POT NAVZGOR.

Vse risbe, ki so nastale v ustvarjalni delavnici, bodo razstavljene na otroškem oddelku URI Soča.

Mladi umetniki so že dobili navdih

Naveti oblikovalke Alje so bili Mihu v pomoč

Hana s slikarjem Rudijem Španzlom

Evelina, 7 let

Izbor slike za nadalnje tekmovanje