Ob mednarodnem dnevu knjig za otroke, ki ga praznujemo drugega aprila na rojstni dan svetovno znanega danskega pisatelja Hansa Christiana Andersena, smo prebirali poslanico tega dne. Napisal jo je in plakat ustvaril otroški litovski pisatelj in ilustrator Kestutis Kasparavičius. Naslov poslanice smo si izbrali za naslov naše aprilske novičke.

Bivanje v bolnišnici nas omeji in upočasni. Nekateri učenci se v tem času radi prepustijo spoznavanju novih knjig. Mnogi od njih usvojijo bolnišnično Robinzonovo bralno značko.

Čas pa se nam je ustavil tudi ob spoznavanju velikonočnih običajev, barvanju pirhov v čebulnih olupkih in oblikovanju okrasnih pirhov iz papirja. Veliko zanimivega smo izvedeli prav iz knjig.

Velikonočna voščilnica.

Okrasni pirh iz papirja.

Triindvajsetega aprila, ko po vsem svetu obeležujemo svetovni dan knjige, smo ob spoznavanju umetnin Jelke Reichman brali pesmi, uganke in druga dela, ki jih je ilustrirala. Tokrat so nas ilustracije »pripeljale« do branja. Priljubljena umetnica, katere dela krasijo tudi pročelje Pediatrične klinike, bo letos praznovala osemdeseti rojstni dan.

Spoznavanje pesmi ob ilustracijah Jelke Reichman.

Minca Gale
april 2019