Mesec februar je res najkrajši mesec v letu, a vsekakor ne najmanj zanimiv.

Mesec februar je bil na našem oddelku posvečen kulturi in »mini« kulturnim prireditvam našega razreda.

V začetku meseca smo pripravili razstavo o animaciji Peter Klepec. Vsem starejšim učencem in zaposlenim na oddelku smo predstavili naše rekvizite ter opisali, kako je potekalo naše snemanje. Kar težko so nam verjeli, da smo za to animacijo posneli več kot 300 fotografij.

Naslov

Petrova hiša

Peter Klepec in usta zlobnih pastirjev

Čudežna vila in čarobne kapljice

Ozadje in končni napis

 

Z učenci smo se veliko pogovarjali o počutju Petra Klepca. Pripovedovali so o lastnih izkušnjah, kdaj se sami počutijo srečni in veseli oziroma žalostni in nesprejeti. Vsak učenec je za razstavo svoje izkušnje tudi narisal.

.

.

Risbe učencev razredne stopnje

 

V naslednjem tednu smo praznovali največji slovenski kulturni praznik, Prešernov dan. V ta namen smo imeli kulturni dan, na katerem smo se pesnika spominjali na različne načine. Življenje in delo pesnika so učenci spoznavali z različnimi dejavnostmi.

Z učencema tretjega razreda pa nismo spoznali samo dela dr. Franceta Prešerna, ampak tudi glasbene kulturne prireditve. Ogledali smo si posnetek baletne predstave in poslušali glasbeno pravljico Rokavička.

Ne, ne! Nismo si ogledali le posnetkov in poslušali. Tudi preizkusili smo se v vlogi pisatelja in skladatelja ter ustvarili svojo glasbeno pravljico.

Če vas zanima, o čem govori, ji prisluhnite.

Posnetek: Glasbena pravljica

 

Nežka Dakskobler Markoč
februar 2018