S kajakom po morju.

Pogledi na morsko dno.

Učencem in učenkam bolnišnične šole na URI – Soča smo ob koncu šolskega leta njihov trud, vztrajnost, delo, ustvarjalnost nagradili na prav poseben način.

V sodelovanju s podjetjem Span, d.o.o., fotografom Arnejem Hodaličem in fotografinjo Katjo Bidovec smo se odpravili na izlet na slovensko obalo.

Ekskurzije se je udeležilo 11 učencev in učenk bolnišnične šole, ki so bili v tem šolskem letu dalj časa vključeni v bolnišnično šolo, in 11 spremljevalcev.

Naš prvi postanek je bil na Debelem Rtiču, kjer so se učenci in učenke učili veščin vožnje s kajakom, s supom, se potapljali in plavali.

Priveslali in prisupali smo do svetilnika in nazaj.

Po športnih dejavnostih smo se odpeljali v Piran, kjer smo si z ladjico Subaquatic ogledali znamenitosti Pirana in pokukali na morsko dno.

Ribe so priplavale čisto do nas.

Po vožnji z ladjo smo se posladkali s sladoledom in učenki Neži podelili pohvalo za vztrajnost in trud za sedemmesečno delo v bolnišnični šoli in priznanje za bralno značko.

Neža je ponosno prejela pohvalo.

 

VTISI UČENCEV IN UČENK

Všeč mi je bilo kopanje v morju, plavanje, igranje z žogo in potapljanje. Peljal sem se z ladjico. Na ladjici sem gledal ribe, videl sem veliko kormoranov. Kapitan Mitja nam je povedal, da kormorani zelo hitro plavajo in se potopijo v globino do 40 m.

Kris Reja, 9 let

Ohladitev v vodi zelo prija.

 

Zelo sem bila vesela povabila na zaključni izlet, saj sem v letošnjem šolskem letu preživela 56 dni na Soči in tudi v bolnišnični šoli.
Res sem se ves čas zelo trudila, zato je bilo moje veselje še toliko večje. Uživala sem v druženju in v vseh dejavnostih.
Hvala, da ste me povabili na izlet.

Zala, 11 let

Zala in Arne se odpravljata proti morju.

 

Veslal sem do svetilnika in nazaj. Plaval sem v plitvi vodi. S prijatelji smo si metali žogo. Na ladji smo gledali na morsko dno.
S prijatelji smo se družili in zabavali.
Počutil sem se zelo, zelo dobro.

Vid, 10 let

Vid vesla proti svetilniku.

 

Peljal sem se s kajakom in z ladjico. Gledal sem pod vodo in se družil z Vidom. Počutil sem se zelo dobro in občasno grozno.

Marko, 11 let

Veslanje je velik užitek in sproščanje.

 

Kopal sem se v morju in se potapljal. Peljal sem se z ladjico. Opazoval sem morsko dno.
Imel sem se dobro.

Nino, 9 let

Nino uživa v plavanju.

 

Zapisali:
Tanja Babnik
Sabina Andlovic

Fotografije:
Katja Bidovec

junij 2017