Tudi v bolnišnici nismo varni pred »coprnijami«. Ko smo v zadnjih oktobrskih dneh kot običajno hiteli po bolniškem hodniku, se je iznenada pred nami pojavila čarovnica. Pa ne le ena. Pogled v bolniške sobe nam je razkril, da so naši mali pacienti izginili, namesto njih pa v posteljah ležijo čarovnice, čarovniki in vile. Z vsemi ustreznimi čarovniškimi predmeti in živalskimi spremljevalci! Po stenah so bile razstavljene buče, z zdravniških stojal so viseli pajki, pod lučmi so letali duhovi. Celotna čarovniška druščina pa je na vso moč krilila s svojimi čarobnimi paličicami in mrmrala čarobne besede. Ja, to je bil znak za preplah, slabo se nam piše … Vendar smo kaj kmalu ugotovili, da so naši čarodeji vsi po vrsti zelo prijazni, svoje čarovniške moči pa usmerjajo k isti želji: Da bi čimprej ozdraveli!

thumbnail_MedvedkiOktoberZala

Prijazna čarovnica Zala.

thumbnail_MedvedkiOktoberBrina

Dobra vila Brina.

thumbnail_MedvedkiOktoberLana

Prijazna čarovnica Lana.

ČIRA, ČARA, HOKUS POKUS … Naj grem domov! (Brina, 4 leta)
ČIRA, ČARA, ABRA KADABRA … Naj snežaki govorijo in postanejo moji prijatelji! (Zala, 9 let)
HOKUS POKUS … Naj hiše letijo, da bom poletel kot ptica! (Gašper, 8 let)

MedvedkiOktoberBuca1

Buča.
Oskar, 3. razred

thumbnail_MedvedkiOktoberPajek2

Pajek.
Zala, 4. razred

thumbnail_MedvedkiOktoberDuhec

Duhec.
Gašper, 2. razred

Naše čarovnice vam v branje priporočajo tudi dve »strašni« knjigi, ki v resnici sploh nista strašni, temveč zelo prijazni.

thumbnail_MedvedkiOktoberMetla

Julija Donaldson: Bi se gnetli na tej metli

Čarovnica je letela s svojo mačko na metli, ko je zapihal veter in ji odpihnil klobuk. Kužek ga je našel in vprašal čarovnico, če gre lahko tudi on na metlo. Čarovnica se je strinjala in skupaj so odleteli. Potem je čarovnici odpihnilo mašnico, zato je zakričala Dol, dol! in so pristali na koruznem polju. Priletela je ptica z mašnico v kljunčku in se tudi ona odpeljala na metli. Začel je padati dež. Čarovnica je močno držala mašnico, veter pa ji je odnesel čarobno palčko. Spustili so se v mlako. Prišla je žaba, ki je našla paličico. Vprašala je, če gre lahko zraven. Čarovnica je dovolila in odleteli so. Naenkrat se je metla zlomila in vse živali so popadale na tla. Čarovnica je ostala na polovici metle in se zapeljala v oblak.  Priletel je zmaj in jo hotel požreti. Iz mlake pa se je prikazala blatna pošast, ki je prestrašila zmaja in rešila čarovnico. Ta pošast so bile v resnici čarovničine živali. Čarovnica je potem nekaj začarala. Iz kotla je potegnila novo metlo s sedeži za vse prijatelje, za ptico pa je na metli pripravila gnezdo.

(Gašper, 8 let)

thumbnail_SeptemberMedvedkiPajkec

Diana Amft: Pajkec Ogabek

Pajkca je zanimalo, zakaj se ljudje bojijo pajkov. Ker mu mamica ni znala odgovoriti, je šel na pot in povprašal svoje sorodnike in prijatelje. Povedali so mu, da se jih ljudje bojijo zato, ker pajki živijo v hišah, ker so tihi in ker so močni. Ogabek  pa je sam ugotovil, da se ga ljudje sploh ne bojijo. Hinko mu je povedal, da ljudje občudujejo pajčevine, ki se svetijo v rosi. Babica Erna pa mu je povedala, da so pajki ljudem všeč prav takšni, kot so.

 

(Gašper, 8 let)

Ana Dobovičnik
oktober 2016