Letošnja zima nam je s snegom postregla pozno. Zato pa je bilo za otroke toliko več veselja, ko je začelo snežiti. Nekateri učenci so nam svoja radostna zimska doživetja opisali, drugi prikazali z risbo.

Matic nam je opisal svoje dogodivščine na snegu.

Sneženi mož

V ponedeljek zvečer je začelo snežiti. Snega sem se zelo razveselil. V torek zjutraj je zunaj bilo vse zasneženo. Po kosilu sva se šla z bratcem sankat. Ko sva se nasankala, sva se šla še kepat. Potem sva se vrnila v hišo. Naslednji dan smo šli jaz, bratec in sestrica delat sneženega moža. Naredili smo ga tako, da smo dali na kup tri kepe in na vrh vedro. Dodali smo mu usta, roke, nos in gumbe. Usta smo mu naredili iz majhnih deščic, za nos pa smo uporabili dolgo paličico. Gumbe smo mu naredili iz kamenčkov. Ko smo snežaka dokončali, smo šli v hišo.

Matic, 3. razred

 

Tudi skozi okno bolnišnične učilnice smo imeli priliko opazovati sneženje. Ta pogled se nam je zdel čudovit, zato smo ga izbrali za podlago naših risb. Prilepili smo jih na okno in fotografirali.

 

Osnovnošolcem zimske radosti predstavljajo kepanje, sankanje, smučanje in druge aktivnosti na snegu. Tjaša nam je pripovedovala, kako se je kepanje spontano spremenilo v oblikovanje živali iz snega.

Sneženi živalski vrt

S sošolci smo šli na igrišče in smo se kepali. Sošolka je naredila kepo v obliki miške. Ko smo to videli, se nam je zdelo zanimivo. Predlagali smo, da bi iz snega oblikovali različne živali. Šli smo po sneg in iz njega naredili muco, kužka, družino želv, ptička v gnezdu in še druge živali. Na šolskem dvorišču je nastal pravi sneženi živalski vrt.

Tjaša, 5. razred

 

Srednješolci pa so nam zaupali, da se čar zimskih radosti skriva tudi v pogovorih s prijatelji ob kaminu in toplem čaju.