Teden slovenske hrane, od 11. do 15. novembra, smo zaznamovali tudi v Bolnišnični šoli, zaključili pa smo ga s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom v petek, 15. novembra. Z učenci smo se pogovarjali o prednostih lokalne oziroma slovenske hrane, o pomenu domače pridelave hrane, saj je le-ta bolj sveža in okusnejša. Spregovorili smo o prehranjevalnih navadah in zdravemu načinu življenja, še posebej smo poudarili pomen gibanja in dobrega počutja.
Učiteljice in učenci so si ogledali tudi najrazličnejše spletne strani. Zanimiv je bil Ribič Pepe, zelo poučna in privlačna sta bila filma Kranjska sivka in S čebelo do medu. Ob koncu pa velja pohvaliti še naše učence, ki so s svojimi rokami tudi pridno in ustvarjalno preživeli šolske dni v bolnišnici. Fotografiji v nadaljevanju prikazujeta, kako si je učenec najprej ogledal film, nato pa pripravil še pogrinjek in kosilo po svojih željah. Pa dober tek.
Manja Žugman