V petek, 7. junija 2024, so nas na bolnišničnem oddelku C1 (kirurgija) z OŠ Ledina obiskale učiteljica matematike, tehnike in tehnologije, Nina Hvala Klančič, in štiri učenke 7. razreda, Ivona, Tija Maša in Tijana, v okviru projekta Modri stol – nekdo misli nate.

Na oddelku je bilo sicer kar nekaj šoloobveznih otrok, vendar sta se nam v igralnici uspeli pridružiti le dve učenki, in sicer šestošolki Nika in Tina, prisotni pa sta bili tudi Nikina mama in oddelčna fizioterapevtka Tina.
Učenke OŠ Ledina so s seboj prinesle dve modri pručki, ki so jih dekleta ob pogovoru poslikala s čudovitimi motivi, navdih zanje pa je bil seveda pogovor, ki pa ni bil prav nič lahkotne narave, ampak čudovito pomenljiv, iskren in na nek način potreben vsem nam, prav zato pa se nam je dogodek na nek neopisljiv način vtisnil v srce in smo zanj prav vsi hvaležni.

Dogodek je bil izpeljan v duhu svojega imena in namena – Modri stol – nekdo misli nate – in se povsem strinjamo z mislijo, ki jo je v prispevku o dogodku zapisala mentorica dogodka Nina Hvala Klančič – Skupaj smo drug drugemu v oporo (prispevek: http://www.o-ledina.si/novice/1701).

Urška Grum