Veste, kdo je knjižni molj?

Knjižni molj
Jan, 6. razred

Knjižni molj (Angleži pa nimajo molja, ampak črva – book worm) je nekdo, ki ZELO rad prebira knjige. Lahko se štejem med nje. Torej sem jaz, Jan, knjižni molj.

Zelo rad berem, najraje smešne in napete zgodbe. V zadnjem času sem prebiral zbirko pisatelja Primoža Suhadolčana Živalske novice 1, 2 in 3. Ker imam tudi ZELO rad živali, so mi bile te knjige pisane na kožo.

Živalske novice

Priporočam vam, da jih preberete. Ob njih se boste zabavali, se krohotali, včasih pa se tudi malo zamislili. Knjige so napisane kot zbirke časopisnih člankov o živalih. Nekatere so zelo smešne, druge pa ne. Lahko bi rekel, da so podobne basnim, ker imajo živali človeške lastnosti. Dobre in slabe. Vse zgodbe pa so zelo prijazne. Knjige imajo tudi zelo zabavne črno-bele ilustracije ilustratorja Aleša Hrovata. Podobne so stripom in lepo dopolnjujejo novice. Najzabavnejše novice so Kako naučiš kuro znesti jajce, Lakota napada in Zver v kopalnici. Vse pa premaga Kako naučiš kuro znesti jajce. Ob njej sem se tako krohotal, da so mi tekle solze. Všeč sta mi bili Primoževa vztrajnost in domiselnost. Ker kure pač ne moreš učiti nesti jajc. To naredijo same, ko se za to odločijo.

Živalske novice vam priporočam, čeprav niste knjižni molji. Mogoče pa postanete prav zaradi njih in se tudi vi znajdete v živalskih novicah.

Jan, 6. razred

Mojca Topić
november 2018