POMLADNO RAZPOLOŽENJE

Pomlad je letni čas, ko se narava znova prebuja.Za dan žena in materinski dan smo iz papirja izdelovali cvetlice ter vazice za mame, babice in tete. Pravi praznik pomladi pa je bil, ko smo imeli naravoslovni dan z naslovom Sejemo semena. Najprej smo proučevali različna semena, plodove ter rastline in njihove dele. Alin je povedal, da ima rastlina korenine zato, da iz zemlje črpa hrano in vodo. Z njimi se oklepa, da ne pade. Kot se on oklepa svoje mame, kadar jo nujno potrebuje ob sebi.

 Prvošolec Alin je preučeval seme fižola in ga tudi zelo natančno narisal.  Nato je posadil svoj fižol in koruzo, ki ju je odnesel domov. Njuno rast zdaj doma opazuje in beleži. Poročal je že, da sta obe semeni vzklili in ju je moral že presaditi v večji lonček.
Alin je nato izdelal tropski vrt za učilnico. Poskrbel je, da so imele rastlinice vse pogoje za življenje.Ob vsakem prihodu v bolnišnico ga skrbno pregleda in doda malo vode, če je to potrebno. V tropskem vrtu pa se že bohoti belokranjska čebula.  
  Tudi drugošolec Jan je posadil svoji semeni fižola in koruze.Jan pa ima doma svoj vrt, na katerega bo skupaj z mamico in babico posadil solato in belokranjsko čebulo. Rast bo spremljal in fotografiral.
  Jan je želel dokazati, da korenine iz zemlje črpajo vodo s hranili, ki nato potuje po žilah rastline. Zato je v agar dodal barvilo.Žal pa se je ta poskus z zvončkom izjalovil, ker očitno zvončku ni ustrezala selitev iz zemlje v agar, kot je to opisal Jan.
Mesec marec pa smo seveda zaključili s pisanicami, košaricami, zajčki, piščančki in kokošmi.  Ja, spomladi tudi za zidove bolnišnice posije sonce in zadiši po pomladi.