Utrinek iz športnega dne v bolnišnici

Dne 6. 9. 2012 smo izvedli prvi športni dan. Izbirali smo med igrami na plošči, igrami z žogo ter štafetnimi igrami. Športni dan v bolnišnični šoli vedno poteka drugače kot v običajnih šolah. Za vsakega učenca in dijaka, ki se zdravi v bolnišnici, izberemo najprimernejšo športno dejavnost, prilagojeno njegovemu počutju in zdravstvenemu stanju.

 Športni dan nam je prinesel veliko dobre volje, pa tudi priložnosti za doseganje mnogovrstnih vzgojnih, nenazadnje tudi posameznih učnih ciljev, bil je tudi odlična priložnost za medsebojno spoznavanje. Kar na nekaj oddelkih so bili v športni dan vključeni tudi starši in medicinsko osebje.

Vtise o poteku športnega dne je zapisala učenka 8. razreda:

 »Iz bolniške postelje so metali balinčke in igrali šah. Pri metanju balinčkov so morali biti zelo natančni. Tisti, ki so bili priklopljeni na infuzijo, so metali igrače na koš ali s posebno palico, podobno golfu, žogico metali v tarčo. To je prav posebna igra, kjer čas hitro mineva. Nekateri so uživali v igri ravnotežja, namiznem nogometu in pikadu. Zanimiv je bil poseben trampolin za gibalno ovirane učence. Oh, kako ga bi ga preizkusila, pa še ne smem.

Prav posebno je, če imaš lahko v bolnišnici športni dan na sosednjem šolskem igrišču. Res, sem uživala v tekmovanju različnih športnih iger z žogo. Dan je bil čudovit in po dolgem času smo se naužili svežega zraka. Počutili smo se kot v svoji šoli«.